10 роковини загибелі Небесної Сотні

З метою вшанування патріотизму і мужності громадян, які в лютому 2014 року боролися за захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів України та її європейського вибору та з нагоди 10 роковин розстрілів під час Революції Гідності у центральній міській бібліотеці для дорослих імені Бориса Антоненко – Давидовича відбулася година вшанування "Майдан від першої особи" для учнів 10-х класів Роменського ліцею 4 ім. Тетяни Маркус. Молодь мала можливість пригадати події, які вже ввійшли в нашу історію, згадати Героїв Небесної Сотні, переглянути відеорепортажі з вулиць Києва за 18-20 лютого 2014 року.

Про події Майдану, особливу атмосферу, що там панувала, йшлося у розповіді учасника Майдану, історика, краєзнавця Стрипко Ярослава Івановича, який поділився враженнями від трагічних епізодів десятирічної давнини, невимовним болем від втрати кращих представників України, закликав учнів бути гідними пам’яті Героїв Небесної сотні, продемонстрував презентацію з фотосвітлинами за своєю участю та роменців на Майдані Незалежності.

Глибокі, сильні патріотичні вірші присвячені трагічному минулому української історії, та початку російсько-української війни лунали у виконанні поетеси Світлани Дзюби, яка крізь серце пропускає весь біль сьогоднішніх кривавих подій пов’язаних з війною, минулих, що вже стали історією - найкривавішого протистояння на Майдані і загибелі Небесної сотні. Всі присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять Героїв Небесної Сотні та загиблих у російсько-українській війні, що триває .

Кiлькiсть переглядiв: 51

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.