Пам'яті Героїв Крут

З нагоди відзначення Дня пам’яті героїв Крут у Роменській центральній міській бібліотеці для дорослих ім. Бориса Антоненка-Давидовича, для учнів 8-9 класів ЗОШ № 6, було проведено урок пам’яті “Подвиг героїв Крут: подвиг через століття”. Бібліотекар читального залу ознайомила учнів з історичними фактами перебігу тих страшних подій в історії України.

Цікавою і пізнавальною для школярів була розповідь завідувачки науково-освітнім відділом Державного історико-культурного заповідника "Посулля" Олени Юсової, про ”батька” українського війська, полковника Армії УНР, поборника соборності України Петра Болбочана та його перебування у місті Ромни. Також Олена Миколаївна провела історичні паралелі між подіями початку ХХ століття та реаліями сьогоднішнього дня, коли Україна знову змушена виборювати та захищати свою незалежність.

Присутня на заході поетеса, прозаїк, заступник голови ГО “Літературне об’єднання “ДИВОСЛОВО" Наталія Петренко зачитала свої вірші. Усі твори патріотичної тематики, які звучали у авторському виконанні, пронизані болем і тривогою за майбутнє країни, але з вірою в Перемогу. На згадку про зустріч пані Наталія подарувала шкільній бібліотеці та Державному історико-культурному заповіднику "Посулля" свою нову збірку “І буде мир”.

Кiлькiсть переглядiв: 63

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.