Краєзнавча година "Пісенний мотив його життя"

Серед скарбів роменського краю – голоси його співців. Рідкісні за силою, діапазоном і барвами, неповторні за виконавчим характером. Саме ці ознаки і були притаманні нашому земляку, наділеного божим даром таланту Михайлові Юхимовичу Богданову, якому цього року мало б виповнитися 80 років. Краєзнавча година “Пісенний мотив його життя”присвячена славному співаку, відбулася в центральній міській бібліотеці для дорослих ім. Бориса Антоненка-Давидовича.

Бібліотекар ознайомила присутніх з життєвим і творчим шляхом Михайла Юхимовича.

Теплими спогадами про Михайла Юхимовича поділилася викладач Роменської дитячої музичної школи ім. Є.Адамцевича Тетяна Охотник. Вона також зазначила, що його співу був притаманний власний індивідуальний стиль, за яким одразу можна було впізнати виконання Богданова. Доповнили розповідь про талановитого земляка Віктор Клейніх, Віктор Стрельченко.

Родзинкою заходу була можливість прослухати пісні у запису нашого неперевершеного виконавця: “Летять ніби чайки”, “Повій вітре на Вкраїну”, “Сміються плачуть солов’ї” та інші.

Михайло Юхимович Богданов залишив після себе добру згадку та записи пісень, романсів, що стало пам’яткою його життя і пісенної творчості.

Кiлькiсть переглядiв: 84

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.