Патріотичні читання "Пам'яті вічна струна"

З нагоди Дня пам'яті та примирення й Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, які щорічно відзначають 8 та 9 травня, в центральній міській бібліотеці для дорослих імені Бориса Антоненка-Давидовича були проведені патріотичні читання «Пам’яті вічна струна».
В українській літературі, зокрема в поезії, описано дуже багато фактів, подій воєнних літ, у яких прийдешнім поколінням автори донесли всю правду про війну. Знайшла вона свій значущий та показовий відгомін і в творчості наших місцевих поетів. Вірші, що передають біль, відчай та емоції, які відчував український народ під час Другої світової війни і які відчуває зараз читали Тетяна Мочакова, Лідія Куниця, Аліція Приймак, Надія Догарь, Світлана Дзюба.

Спогадами про свого батька, який віддав своє життя в боротьбі з німецьким фашизмом, поділилася дитина війни, заступник керівника літературного об’єднання «Обрії» Людмила Іванівна Кранга.

Війна увиразнює, загострює відчуття та усвідомлення. Новий досвід прагне нового слова. Присутні на заході учні ЗОШ № 6 читали вірші поетів, чиї рядки це теж форма колективного спротиву, який відображається у промовистому, сильному образному слові.

Поезія та пісня завжди надихали українців на боротьбу, адже всю нашу історію ми виборюємо свободу. Неймовірні пісні, що передають почуття українців звучали у виконанні дуету «SENS».

Кiлькiсть переглядiв: 76

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.