Літературно-музична зустріч до дня мови

Добрим словом та гарною піснею в Роменській центральній міській бібліотеці для дорослих імені Бориса Антоненка-Давидовича розпочалась літературно-музична зустріч «Мова моя єдина – пісня моя солов’їна», присвячена Міжнародному дню рідної мови, який 21 лютого відзначає вся світова спільнота.

Українська мова наймелодійніша і наймилозвучніша поміж усіх слов’янських мов, з великими музичними можливостями, ніде дух народної поезії не відбився так виразно, як в українських піснях.

Ведуча заходу навела цікаві факти з історії рідної мови і пісенної творчості українського народу. Чудову подорож країною української пісні присутні здійснили разом з вокальним ансамблем «Кришталевий передзвін» Овлашівського об’єкту дозвіллєвої роботи. За плечима цих шанованих людей – трудовий стаж, життєвий досвід, а в серці – любов до пісні, яку вони дарують людям. Майстерне виконання ліричних, жартівливих та патріотичних пісень не залишило байдужими всіх присутніх. Виступ вокального ансамблю подарував учасникам заходу море емоцій, задоволення від краси та духовної глибини української пісні, а також непоборне почуття гордості за багатство рідної мови, культури і традицій свого народу. Захід видався душевним, по родинному теплим.

Кiлькiсть переглядiв: 56

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.