Небесна Сотня назавжди в серцях

Згідно з Указом Президента України 20 лютого відзначається пам’ятний день на вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні.

З цієї нагоди працівники бібліотеки провели урок-звитяги «І зупинилось серце молоде, щоб вічно билось серце України» в Роменський ліцей 2 імені академіка А.Ф. Йоффе Роменської міської ради для учнів 9-х класів.

Ведучі розповіли хронологію трагічних подій Революції Гідності, що розгорталися стрімко та непередбачувано: від мирної ходи – до масових розстрілів, від мирних домовленостей – до нищівної пожежі у Будинку профспілок на Майдані та зупинки руху метро. У рамках заходу всі присутні вшанували пам’ять полеглих Героїв Небесної Сотні хвилиною мовчання.

Учнівська молодь переглянула короткий відеофільм “Точка неповернення. 20 лютого в історії Революції Гідності” з деталізованою хронікою подій того дня, коли загинуло найбільше Героїв Небесної Сотні – 48 чоловік.

Мужність і патріотизм Герої Небесної Сотні займає чільне місце на сторінках історії українського народу та має залишатися у пам’яті багатьох поколінь.
Світла та вічна пам’ять воїнам, які віддали життя за Україну. Герої не вмирають!

Кiлькiсть переглядiв: 55

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.