Шевченківські читання "Живий у правді віковій. В піснях і слові Заповіту"

В історії назавжди залишаються імена, які з гордістю вимовляє, пам'ятає і шанує людство. У перші березневі дні ми знову згадуємо великого сина нашого народу – Тараса Григоровича Шевченка. Геній, мислитель, пророк. Людина незвичайної долі й великого таланту, що здобула світову славу.

До дня народження поета у Роменській центральній міській бібліотеці для дорослих імені Бориса Антоненка-Давидовича відбулися Шевченківські читання «Живий у правді віковій. В піснях і слові Заповіту». Учасники заходу читали поезії зі збірки «Кобзар», прослухали музичні твори на слова Т. Г. Шевченка. Проникливо і з душею декламувала уривок з поеми «Катерина» Наталія Коваленко. Бібліотекар ознайомила присутніх з цікавими фактами періоду перебування Кобзаря на Сумщині, а також відзначила, що день народження Шевченка – це привід не лише вшанувати пам’ять, але і згадати творчість, яка не втрачає своєї актуальності у наші дні. Відчути, як через його твори проходить любов до України, народу, рідної мови.

Присутні мали змогу переглянути тематичну виставку «Незгасне світло слова Кобзаря», на якій представлені матеріали про життєвий і творчий шлях поета, його літературні та мистецькі надбання.

Кiлькiсть переглядiв: 85

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.