Туризм в реаліях сьогодення

В сьогоднішньому світі туристична галузь посідає одне з провідних місць в світовій економіці.

Розвиток туризму в Україні набуває все більших обертів. Щороку нашу державу відвідує в середньому 17 млн. іноземців, більшість яких є громадянами країн СНД, а третина приїжджає з ЄС. Україна є одним зі світових лідерів з міжнародного туризму – за даними Всесвітньої організації туризму, Україна посідає сьоме місце за кількістю відвідувань щороку. Таким чином, туристична галузь має надзвичайно важливе значення для економіки нашої держави, а розвиток цієї сфери суспільного життя повинен стати одним із основних завдань на найближче майбутнє.

Україна – чудова країна. Чи багато в світі є таких країн, в межах яких можна знайти і субтропіки і лісостеп, і море і вершини, пустелі і болота, широкі степи та зелені полонини ? Завдяки географічному положенню та кліматичним умовам на землях країни ростуть тисячі видів рослин та водиться величезна кількість тварин. В Україні налічується безліч історико - архітектурних і культурних пам'яток, споруд. Серед них і пам'ятки архітектури, які відносяться до різних епох і історичних етапів, - замки і фортеці, собори, міські укріплення, які займають видатне і значиме місце в українській культурній спадщині.

Сучасний міжнародний туризм є одним із найважливіших чинників економічного та соціального розвитку суспільства. За оцінками спеціалістів, нині в туристичній індустрії працює понад 100 млн. осіб, кожне 16-те робоче місце у світі припадає на туризм, кожна 8-ма працездатна людина в світі зайнята в цьому секторі.

/Files/images/yui 005.jpg

В інтернет – центрі міської центральної бібліотеки для дорослих відбулася презентація слайд-шоу: «Туристичні принади України і світу». Учні 9-го класу мали змогу віртуально подорожувати мальовничими краєвидами України,відвідати пам’ятки архітектури, визначні місця нашої країни , а також побувати в найкращих містах світу, подорожувати розкішними замками Європи, милуватися чарівною природою України та світу.

/Files/images/00 010.jpg

Наша планета нагадує видатний мистецький музей світу, колекцію якого можна вивчати все життя, але часу все одно не вистачить. Так і мандрувати світом можна все життя, пізнавати чужу культуру, знайомитись з новими людьми, збагачуватись незабутніми враженнями.

Туристичні принади України і світу

Кiлькiсть переглядiв: 424

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.