Повернутися до звичайного режиму

/Files/images/zahodi_5/завантаження.jpg /Files/images/zahodi_6/Romen.png /Files/images/2019/100book.jpg

/Files/images/foto_dlya_vistavok/edina_ukrajia.jpg

/Files/images/zahodi_6/IMG_20170131_121546_HDR.jpg




Кожен з нас може отримати в бібліотеці душевний спокій, втіху в печалі, моральне задоволення і щастя, якщо вміє володіти тим дорогоцінним ключем, який відкриває таємничі двері цієї скарбниці, - писав Джон Леббок, англійський археолог та етнограф.

Бібліотеки Роменської міської централізованої бібліотечної системи є просторами зустрічей, територією співтворення та порозуміння, освітніми та психологічними центрами. Пропонуємо вам ознайомитися з діяльністю наших закладів у 2023 році.

КНИГИ В ПОДАРУНОК

/Files/images/2022/352656269_988764869143508_2836237712415352070_n.jpg Шановні друзі, маємо для вас приємну звістку!
Сьогодні до Роменської центральної міської бібліотеки для дорослих імені Бориса Антоненка-Давидовича надійшли 200 книг від видавництва «Рідна мова» українських та зарубіжних авторів для дітей, підлітків та дорослих на суму понад 13 тис. грн.
Колектив бібліотеки висловлює щиру подяку видавництву та його керівництву за небайдужість і чутливе ставлення до проблем бібліотек та їх фондів, за своєчасну та необхідну допомогу, в такий складний і не простий час. Ваша допомога – це неоціненний внесок у розвиток бібліотечної галузі, розвиток читання та духовної культури українців. Завдяки ВАМ бібліотекам бути, а книги завжди будуть постійними супутниками, найкращими порадниками у всіх життєвих ситуаціях і для малечі, і для школяра, і для зрілої людини. Щоб видавати книги під час повномасштабної війни, потрібно бути хоробрими та любити свою справу. Вдячні Вам за сміливість та популяризацію читання.

Віримо в ПЕРЕМОГУ, ми будемо наближати її разом - кожен на своєму фронті!

У мирний час прибуття швидкої в середньому становить 20 хвилин. За перші 2-3 з них постраждалий може втратити критичний об’єм крові, що призведе до летальних наслідків. Навички першої допомоги – критична необхідність для кожної людини, особливо в умовах війни. Сьогодні це без перебільшень може врятувати життя.

Усім, хто прагне отримати базові навички надання першої домедичної допомоги буде корисним видання "Довідник для населення. Перша домедична допомога" від Червоного Хреста"

/Files/images/Без імені.png66.png

Як допомогти українській армії :Віртуальна рекомендація

/Files/images/2022/Безымянный.png
УВАГА!!!Роменська центральна міська бібліотека для дорослих імені Бориса Антоненка-Давидовича оголошує акцію "СТАРІ КНИГИ — НА МАКУЛАТУРУ, ГРОШІ — НА ЗСУ".




/Files/images/2022/329089150_1126049948070124_6901571475158748536_n.jpg

Закликаємо мешканців громади переглянути свої бібліотеки, де неодмінно знайдете літературу, з якою захочете попрощатися і водночас зробити шляхетну справу – допомогти ЗСУ. Позбавтеся лише від того, що для вас вже не цікаве, не актуальне, ніколи не буде знову прочитане.

Зібрані від здачі книг кошти будуть використані для потреб військових, які боронять нашу країну на фронті. Якщо ви бажаєте долучитися до акції, приносьте старі книги до бібліотеки за адресою: вул. Коржівська, 94, м. Ромни, Сумської обл.

/Files/images/2021/Без імені.png



Під час війни особливо важливо допомагати дітям, відвертати їхню увагу від страхіть за допомогою різних приємностей, як-от: мультфільми, книги та ігри. Пропонуємо познайомитися з корисними сервісами та ресурсами, які стануть у пригоді для малечі в цей складний період. До Вашої уваги віртуальний порадник "Корисні сервіси та ресурси для дітей у період війни", всі посилання активні.

/Files/images/2021/284551639_1610674105970407_2393466507418924168_n.png

Література може багато розповісти про націю та її характер. Для тих, хто під час війни шукає заспокоєння в книгах, пропонуємо список найвідоміших творів української літератури. Щось ми читали в школі та університеті, щось проґавили – але тепер ці книги принесуть особливі емоції та стануть підтримкою в темні часи. Переглядайте тут.

/Files/images/2020/карта.png

Карта на сервісі Google-maps "Історія назв вулиць м. Ромни на Google- карті" створена працівниками відділу обслуговування бібліотеки.

ВИВЧАЙТЕ ІСТОРІЮ РІДНОГО МІСТА РАЗОМ З НАМИ!!!




ВЕБ-ПРОЕКТ "ЇМ У ВІКАХ СУДИЛОСЯ БЕЗСМЕРТЯ: ГЕРОЇ РОМЕНЩИНИ"

/Files/images/zahodi_6/ATO.GIF

Друзі, пропонуємо пограти в інтерактивну гру "Славні імена Роменщини"

/Files/images/zahodi_6/Славні імена Роменщини.png

НАЦІОНАЛЬНА «ГАРЯЧА» ЛІНІЯ

з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації з безкоштовними номерами:

0 800 500 335 (зі стаціонарних) 386 ( з мобільного)

Національна «гаряча» лінія працює цілодобово, анонімно та конфіденційно, консультації абонентам надаються інформаційного, правового та психологічного характеру.
Телефонуй на Національну «Гарячу лінію» з питань протидії насильству та захисту прав дитини, щоб отримати допомогу – 386 (безкоштовно для абонентів МТС та Київстар).

До уваги учнів та студентів!

Шлях у Європу починається з європейської освіти. Багато хто вважає, що найоптимальніше таку освіту в Європі й отримати. Навчатися за кордон чи ні, і чому? У якій країні це зробити краще? Які плюси й мінуси такої освіти?

Якщо Ви бажаєте скористатися безмежними можливостями, що надають міжнародні освітні програми та навчання за кордоном, то скористайтеся

Експрес – довідковою службою : «Хочеш дізнатися про європейську освіту, навчальні, стажувальні програми? запитай у нас».

Метою даної послуги є можливість надати Вам загальну та більш детальну інформацію щодо можливостей навчання, стажування, співпраці з навчальними, дослідницькими закладами в ЄС. Надсилайте свої запити на електронну скриньку бібліотеки library-romny@ukr.net та отримуйте відповіді.

Будьте активними та мобільними!

/Files/images/10logo.jpg

Шановні користувачі!

Завдяки новітнім технологіям наша бібліотека пропонує адміністративні послуги в новому форматі. Скористатися ними можна через інтернет тут/Files/images/e-logo.jpg


Дякуємо EDUKIT за наш сайт

/Files/images/Romny.png

/Files/images/Оболонський район.png

/Files/images/bibliomist_t.jpg/Files/images/Програма сприяння Парламенту.png /Files/images/biop_m.png