Краєзнавча година до дня народження мецената Навроцького

6 січня минає 190 років від дня народження Навроцького Григорія Миколайовича — державного і громадського діяча, мецената, благодійника, почесного громадянина міста Ромен. Напередодні цієї дати в Роменській центральній міській бібліотеці для дорослих імені Бориса Антоненка-Давидовича відбулася краєзнавча година «Григорій Навроцький в координатах часу і простору».

Бібліотекар розповіла присутнім про життя і діяльність видатного земляка. Нагадала, що однією з найважливіших справ Григорія Навроцького, стало сприяння будівництву Лібаво-Роменської залізниці, адже саме завдяки їй місто отримало поштовх і нові можливості для розвитку торгівлі та підвищення рівня життя мешканців. Також ведуча не оминула увагою й інші, безперечно важливі для Ромен, справи Григорія Миколайовича та його сім’ї.
Доповнив розповідь цікавими фактами про видатного земляка краєзнавець Григорій Діброва. А редактор літературно-історичного альманаху «Ромен» Віктор Клєйніх, безпосередній організатор реставрації родинного склепу-усипальниці Навроцьких, розповів про роботу по відновленню цієї пам’ятки культури ХІХ століття. Захід пройшов у невимушеній, теплій атмосфері.

Кiлькiсть переглядiв: 135

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.