Бенефіс яблука в бібліотеці

27 жовтня в центральній міській бібліотеці для дорослих імені Бориса Антоненка-Давидовича відбулося чергове засідання клубу «Надвечір’я», який вже кілька років поспіль об’єднує людей поважного віку, які мають спільні інтереси та потребу в спілкуванні. На бенефіс яблука «Райський сад», присвяченому Міжнародному дню яблука, зібралися читачі бібліотеки та підопічні відділення денного перебування Територіального центру соціального обслуговування (НСП) Роменської міської ради.

Яблуня – найпопулярніше фруктове дерево, тому і заслуговує на таке свято. Восени багатий врожай яблук символізує достаток та благополуччя української родини. У пам’яті зринають рядки українських поетів Максима Рильського «Яблука доспіли, яблука червоні!» та Миколи Руденка «Ви їли яблука з моєї України?». Місцева поетеса, журналістка Тамара Марченко декламувала вірші поетів-земляків Миколи Гриценка та Людмили Ромен, а також власні поезії, присвячені цій тематиці.

Учасники заходу поділилися рецептами приготування страв із яблук, пригощалися яблуками та власноруч виготовленими смаколиками із них, відповіли на питання вікторини, дізналися про історію виникнення свята, цікаві факти про яблука від працівників бібліотеки.

/Files/images/2021/312980108_491153029725035_1017877232569806446_n.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 86

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.