Подолання насильства-завдання всіх і кожного

Згідно з оприлюдненими дослідженнями фахівців Ради Європи, половина жителів України потерпає від насильства в сім’ї роками, третина з них – у дитячому віці. Експерти з прав людини твердять, що 80 відсотків жертв домашнього насильства-жінки. 35-50 відсотків їх потрапляють до лікарень із тілесними травмами. Це жертви побутового насильства. Знайти точніші цифри надзвичайно складно через стіну мовчання навколо цієї проблеми.
Відповідно до Закону України «Про попередження насильства в сім’ї», ухваленого 2001 року, насильство в сім’ї - це будь-які умисні дії фізичного, сексуального, психологічного чи економічного спрямування одного члена сім’ї по відношенню до іншого члена сім’ї, що порушують конституційні права і свободи члена сім’ї як людини та громадянина й завдають йому моральної шкоди, шкоди його фізичному чи психічному здоров’ю.
В рамках щорічної національної акції «16 днів проти насильства» в читальному залі міської центральної бібліотеки для дорослих організована підбірка літератури «Юридична консультація: як не стати жертвою домашнього насильства», яка інформує користувачів про причини домашнього насильства, про необхідність цілковитої трансформації ставлення до прав жінок і прав дітей у всій країні – від законодавців до пересічних громадян, від роботодавців до батьків. Щоб досягти цієї мети, зусилля спрямовуються на всі суспільні сфери, включаючи втілення законів і міжнародних угод, підготовку законодавців, правоохоронців, а також на національні кампанії з підвищення поінформованості громадян у сфері захисту прав жінок та дітей, протидії домашньому насильству та забезпечення гендерної рівності.

/Files/images/DSC03305.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 424

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.