Відео-огляд "Людина цікавої долі" до 135 річчя з дня народження Степана Шкурата

Роменщина – неймовірно багата талантами, і з року в рік вона сяє все новими й новими мистецькими гранями. 8 січня виповнюється 135 років від дня народження народного артиста, кіноактора, соліста Роменського хору та театру Степана Шкурата. Майже все своє життя актор жив в нашому місті і прославив його як визначний майстер кіномистецтва та театральної сцени.

Як талановитий актор, С. Й. Шкурат користувався великою популярністю і авторитетом у багатьох кінорежисерів. Особливо після співпраці із О. Довженком його запрошують зніматися у багатьох фільмах, пропонували переселитися до Москви, Києва, але він постійно відмовлявся. Лишився вірним Сулі, Ромнам, рідній землі, в якій він черпав наснагу для свого великого і неповторного мистецтва.

До останніх років життя слугувала муза високого ґатунку Степана Шкурата рідному народові, українській культурі. Тому не випадково за видатні заслуги у розвитку українського театрального і кіномистецтва С.Й.Шкурату Указом Президії Верховної Ради УРСР у 1971 році було присвоєно почесне звання народного артиста України.

Пропонуємо ознайомитися з відео-оглядом «Людина цікавої долі», що присвячений уславленому земляку, підготовлений працівниками відділу обслуговування МЦБ для дорослих імені Бориса Антоненко-Давидовича.

Кiлькiсть переглядiв: 229

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.