Майстер-клас "Пан вареник"

Народна кухня – це така ж культурна спадщина українського народу як мова, література, мистецтво. Борщ, галушки, кутя… Іноземець скаже – то Україна. Серед різноманіття традиційних українських смаколиків особливої уваги заслуговують вареники. Погодьтесь, мало хто може відмовитись від запашних гаряченьких вареничків з різноманітною начинкою: м’ясна, сирна, а влітку – ягідна. Як кажуть: «Вареники, вареники, Божі хваленики, не кожен їх варить, але кожен їх хвалить».

Саме цій найулюбленішій українській страві був присвячений смачний майстер-клас «Пан вареник», який організувала та провела в центральній міській бібліотеці для дорослих ім. Бориса Антоненка-Давидовича справжня господиня, народна майстриня Софія Семенівна Стрельченко в день Яблуневого Спаса. Присутні ознайомилися з найкращим рецептом найніжнішого тіста і з задоволенням смакували власноруч зліплені та зварені на пару вареники. Начальник відділу культури Тетяна Баляба подякувала Софії Семенівні та колективу бібліотеки за вдало проведений оригінальний захід.

Кiлькiсть переглядiв: 14

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.