Креативні посиденьки "Чорнобривцеве диво"

9 вересня читальний зал центральної міської бібліотеки для дорослих ім. Бориса Антоненка-Давидовича наповнився терпким ароматом найпоширеніших квітів на теренах України – чорнобривців. Адже саме тут відбулося чергове засідання гуртка «Чарівна мить» відділення денного перебування територіального центру м. Ромни, очолюваного відомою в нашому місті майстринею прикладного мистецтва Стрельченко Софїєю Семенівною. І було воно присвячене цимяскравим невимогливим квітам, що ростуть практично в кожному куточку нашої країни і стали одним із символів українського народу.
Працівники бібліотеки розповіли присутнім про те, звідки походять ці квіти, як вони потрапили в Україну, про їх лікувальні властивості, використання в кулінарії та прочитали народні легенди про чорнобривці. Поетеси Наталія Петренко та Тамара Марченко декламували власні поезії, де оспівується ця чарівна рослина. Гості свята мали можливість скуштувати страви, де в якості приправ використовувалися чорнобривці.
Музичним супроводом до заходу стала пісня композитора В. Верменича на слова М. Сингаївського «Чорнобривців насіяла мати».

Кiлькiсть переглядiв: 574

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.