Роменська бібліотека приймала письменників з Волині.

На довгоочікувану зустріч із відомими майстрами слова з Волині, Надією Гуменюк і Володимиром Лисом, у читальному залі центральної міської бібліотеки для дорослих ім. Бориса Антоненка-Давидовича зібралися поціновувачі сучасної української літератури.

Надія Гуменюк, українська поетеса і прозаїк, заслужений журналіст України, автор понад тридцяти книжок, лауреат премій імені Лесі Українки, Олександра Олеся, розповіла про те, де і як брала героїв своїх прозових творів. «Майже у кожному селі є бабуся, яка може розповісти цікаві не тільки побутові, а й історичні факти. Саме з таких джерел взяті події, покладені в основу роману «Вересові меди», який нагороджений першою премією на Міжнародному літературному конкурсі романів, кіносценаріїв, п’єс та творів для дітей «Коронація слова».

Надія Павлівна прочитала свої вірші, а також охарактеризувала повісті для дітей. Розповіла, що прототипом останнього її роману «Танець білої тополі» є житель м. Любомля, відомий у минулому костоправ Василь Нікітіч, а жіночий образ – акторка театру з Луцька.Володимир Лис, прозаїк, драматург, журналіст, член Національної спілки письменників України та Асоціації українських письменників, розповів про свої відомі романи «Століття Якова», «Графиня», «Соло для Соломії», «Країна гіркої ніжності». Письменник говорив про свій новий роман «Діва Млинища», ділився планами на майбутнє, відповідав на запитання присутніх, яких цікавили особливості побудови творів та історії написання романів, особливості екранізації роману «Століття Якова» .

Кiлькiсть переглядiв: 503

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.