Соборна, незалежна, вічна

Одним з найважливіших днів в історії українського народу по праву можна вважати 22 січня – День соборності України. Він відіграв значну роль у становленні, розвитку та зміцненні української державності, формуванні та утвердженні української самостійної соборної держави.

Саме цій знаменній події і було приурочене літературне свято «Соборна, незалежна, вічна», яке відбулося в читальному залі центральної міської бібліотеки для дорослих ім. Бориса Антоненка-Давидовича. На свято зібралися відвідувачі відділення соціально-побутової адаптації територіального центру обслуговування, читачі бібліотеки, місцеві поети, краєзнавці, члени літературного об’єднання «Обрії» на чолі з керівником Людмилою Грицай.

Перлиною свята стало вишите панно «Боже, Україну збережи!», виготовлене народною майстринею Софією Стрельченко, викладачем університету Третього віку, керівником гуртка «Чарівна мить» при відділенні соціально-побутової адаптації міського територіального центру обслуговування.

Місцеві поети та письменники не байдужі до ідеї соборності, ідеї об’єднання українських земель. Ця тема звучала у віршах Любові Шемчук, Людмили Кранги, Валентини Бородько, Наталії Петренко, Віктора Клейніха, Людмили Грицай, Лариси Вовненко та інших.

Кiлькiсть переглядiв: 352

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.